بازدید: 17 بازدید

استاندارد پیچ های ساختمانی (سازه ای) :


امروزه سه استاندارد پیچ های سازه های فلزی پر کاربردتر از سایر استانداردها هستند:

· استاندارد DIN (آلمان)

· استاندارد ASTM (آمریکایی)

· استاندارد ISO (بین المللی)

البته شاید بتوان استاندارد ANSI را نیز چهارمین استاندارد پیچ های ساختمانی دانست اما عمدتا بسیاری از مهندسان و صاحبان پروژه های بزرگ و کوچک ساختمانی در جهان، جهت خرید پیچ و مهره های منطبق با یکی از سه استاندارد بالا اقدام می کنند. به ویژه استاندارد های DIN آلمان و ASTM که در کشور خودمان نیز از سالها پیش این، پیچ های تولید شده بر اساس این استانداردها مورد استفاده قرار می گرفته است.

💢از مهمترین و معروف ترین استانداردهای پیچ های ساختمانی (سازه های اسکلت فلزی) می توان به موارد زیر اشاره کرد:

· ASTM A325

· ASTM A490

· ASTM A449

· DIN 6914

به دلیل حساسیت سازه های فلزی و مسئله مقاومت در برابر فشار و  وزن سازه، لازم است که پیچ های ساختمانی با گرید مناسب خریداری و نصب شوند. به همین جهت امروزه در سازه های فلزی، بیشتر از پیچ های ساختمانی با گریدهای زیر استفاده می شود:

· گرید 8.8 (پیچ خشکه)

· گرید 10.9

· گرید گرید 12.9

البته مجددا باید تاکید کنیم که این مسئله همیشگی نیست و موارد استثناء نیز وجود دارند اما عمدتا پیچ های دارای گرید بالا در صنعت راه و ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. در اسکلت های سنگین فلزی سازه ها، بار زیادی بر پیچ ها وارد می شود به همین جهت باید پیچ و مهره های نصب شده دارای کلاس و گرید مناسبی باشند تا بتوانند تا حد امکان وزن سازه را تحمل کنند.
♨️
به همین جهت حتی در صنعت، در مواردی پیچ ها به دو دسته پیچ های معمولی و پیچ های مقاوم دسته بندی می شوند. مقاومت این پیچها بر اساس واحد مگاپاسکال اندازه گیری می شود. معمولا پیچ های معمولی دارای مقاومت کششی بین 400 الی 600 مگاپاسکال هستند ولی پیچ های دارای مقاومت بالا اغلب مقاومت کششی بین 800 الی 1200 مگاپاسکال دارند.
♨️
از پیچ های معمولی ساختمانی در مواردی مانند سازه های موقت، ساختمان های کوچک، خرپا و مهاربند استفاده می شود ولی از پیچ های ساختمانی مقاوم در پروژه های بزرگ ساختمانی مانند پل های فلزی و یا ساختمان های بزرگ استفاده می شود.

ادامه مطلب